Pečené nadívané kuře

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
90 minut
ČAS VAŘENÍ
70 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pečené nadívané kuře - postup přípravy

Pečené kuře je známou klasikou. Většina lidí ho pouze vloží do trouby, což je sice jednoduché, ale výsledné jídlo je až příliš běžné. Kdo rád experimentuje, měl by zkusit originální recept na nadívané kuře. Čím konkrétně? Několika netradičními ingrediencemi.

Základem receptu je pochopitelně kuře. Aby mohlo být nadívané, musí být koupeno celé. To je vhodné důkladně nasolit, ideálně den předem. Poté by mělo zamířit do chladničky. Druhý den, nebo alespoň po pár hodinách je nachystáno k přípravě.

Základem nádivky jsou naprosto běžné věci. A to brambory, cibule a česnek. Brambory se oloupou a nakrájí a to stejné se udělá také s cibulí a česnekem. Tím je základ na netradiční nádivku hotový. Pamatujte, že kuře se peče delší dobu, proto je vhodné vše krájet na větší kousky.

Nezbytná je také máslová směs. Povolené máslo se smíchá s trochou pepře a také tymiánu. Následně se k máslu nastrouhá také česnek a vše se následně propojí. V tu chvíli vznikne jednoduché domácí bylinkové máslo. To se následně použije tak, že se vetře na kuře. Nikoliv ale na jeho kůži, ale pod ní. Tedy mezi kůži a maso, což ho zajímavě ochutí.




Samotná nádivka se ještě dokončí tím, že se smíchá trocha rajčatové pasty s olejem. Vše se následně nalije na zeleninovou nádivku, se kterou se směs promíchá. Unikátem receptu je také to, že se směs přesune do zavařovací sklenice. Právě celá sklenice se následně vsune do kuřete.

Takto nachystané zcela netradičně nadívané kuře se postaví, a to díky dnu sklenice. Postaví se do pekáčku a na jeho horní část se vloží ubrousek, který se připevní dvěma párátky. Takto nachystané kuře se vloží do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Doba pečení je asi 70 minut, během kterých by mělo být maso dokonale měkké a křehké.

Následující fáze už je jednoduchá. Kuře se snadno naporcuje a ingredience ve sklenici se použijí jako příloha. Unikátem tohoto receptu je fakt, že maso zůstává po upečení stále dokonale křehké a maximálně šťavnaté.

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 274 hlasů
Nahlásit chybu
79 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty