Kuřecí stehna ve smetanové omáčce se zeleninou - postup přípravy
Kuřecí maso je pro kuchaře totéž jako bílé plátno pro malíře. Můžete na něj nakreslit jednoduchý domeček, ale můžete ho proměnit i v mistrovské dílo. Náš dnešní recept je z té druhé kategorie. Geniální oběd nebo večeře pro celou rodinu vás zaručeně nadchne. Není složitý na přípravu a efekt je maximální.
Ingredience
Nejprve připravte marinádu. V misce smíchejte dvě polévkové lžíce bílého jogurtu s jednou lžičkou soli, tymiánu, kari koření a sladké papriky. Přidejte dvě lžíce oleje a dobře promíchejte. Očištěná kuřecí stehna několikrát příčně nařízněte, vložte je do velké pánve.
Silikonovou štětkou maso potřete připravenou jogurtovou marinádou, přelijte trochou rostlinného oleje, přiklopte pokličkou a postavte na sporák. Na střední teplotu rozehřejte obsah pánve, dokud olej nezačne vřít. Pak snižte oheň na minimum, otočte maso na druhou stranu, znovu přiklopte a duste 30 minut.
Očistěte kapii, cibuli a česnek. Papriku nakrájejte na proužky, česnek na hrubé kostky a cibuli nasekejte najemno. Otočte maso v pánvi, a ještě chvilku poduste. Odklopte pokličku, zvyšte teplotu na střední úroveň a nechte odpařit všechnu vodu z pánve. Pak vyjměte stehna stranou.
Do výpeku přidejte nejprve cibulku s česnekem, které osmažte dorůžova. Zaprašte hladkou moukou a dvě minuty vařte. Pak přidejte také papriku a vařte další minutu a vše zalijte sklenicí mléka a smetany. Promíchejte a přidejte sůl, cukr a kari. Znovu promíchejte a vraťte do pánve kuřecí stehna. Na středním ohni duste pod pokličkou dalších 5 minut, vypněte sporák a vše zasypejte čerstvě nasekanou petrželkou a sušeným chilli. Znovu přiklopte a nechte směs ještě chvilku dojít a servírujte spolu s bramborovou kaší.