Šťavnaté kuřecí karbanátky podle nového receptu

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Šťavnaté kuřecí karbanátky podle nového receptu - postup přípravy

Připravujete standardně karbanátky z vepřového nebo hovězího mletého masa, ovšem vaše rodina se jich už jaksi přejedla? Pak vsaďte na ty jemnější kuřecí, které ocení zejména děti. Jsou velmi šťavnaté a doslova neodolatelné svou chutí.

Začněte tím, že si pomocí mlýnku na maso pomelete kuřecí prsa a vykostěná stehna. Ideální je tato kombinace, protože samotná kuřecí prsa mohou způsobit sušší konzistenci karbanátků. Poté vložte maso do mísy. Dále si v mléce namočte na kousky natrhaný starý chléb. Až se řádně rozmočí, přidejte ho ke kuřecímu masu.

Také si oloupejte cibuli, pokrájejte ji najemno a smíchejte s chlebem a kuřecím. Do směsi nakonec vložte i vejce, ochuťte solí, mletým pepřem a důkladně propojte rukama.

Nyní tvořte z kuřecí masové hmoty karbanátky zhruba o velikosti dlaně.

Ty pak obalujte z obou stran v hladké mouce nebo strouhance a smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova.




Před podáváním nechte porce chvíli na papírových utěrkách, aby se odsál přebytečný tuk.

Hotové kuřecí karbanátky ihned podávejte například s jemnou bramborovou kaší zjemněnou máslem.

Hodit se bude k pokrmu i čerstvé pečivo jako třeba bageta, chléb, nebo rohlík. Možné je přidat k porci k zeleninový salát či nakládanou zeleninu typu kyselé okurky, červená řepa a čalamáda. Přejeme vám dobrou chuť.

Bonusový recept: Kuřecí karbanátky se sýrem

Vyzkoušet můžete i velmi rychlý recept na kuřecí karbanátky se sýrem. Jsou skutečně výtečné. Potřebovat budete tyto ingredience:

  • mleté kuřecí maso: ½ kg
  • vajíčka: 2 ks
  • nahrubo strouhaný čedar nebo eidam: 100 až 120 g
  • prolisovaný česnek: 1 až 2 ks
  • čerstvá petržel (jemně nasekaná): cca 1/2 lžíce
  • menší červená cibule: 1 ks
  • strouhanka: dle potřeby na obalování
  • rostlinný olej: dle potřeby na smažení
  • sůl: dle chuti
  • sladká mletá paprika: dle chuti
  • pepř mletý: dle chuti

Ze všech surovin kromě strouhanky a oleje vypracujte homogenní masové těsto, z kterého tvořte karbanátky. Ty před smažením obalte ve strouhance. Podávejte třeba s vařeným bramborem. Hodit se ovšem bude taktéž bramborová kaše, nebo čerstvý chléb. Jinak je možné do směsi zakomponovat i jiný sýr dle libosti. Skvělá bude třeba niva, gorgonzola nebo mozzarella. Dobrou chuť.

Galerie

Další 4 fotografie
Další 4 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 185 hlasů
Nahlásit chybu
94 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Kynuté bochánky s meruňkovou zavařeninou a pudinkem
0 hlasů
90 minut
25 minut
Bezmasá jídla
Zlatavé opečené brambory na másle se zeleným chilli a čerstvým koriandrem
0 hlasů
15 minut
90 minut
Bezmasá jídla
Smažená omeleta z instantních nudlí a sýrem
0 hlasů
10 minut
15 minut
Hlavní chody
Sekané kuřecí řízečky se zakysanou smetanou a petrželkou
0 hlasů
20 minut
20 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty