Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí tyčinky v krustě

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí tyčinky v krustě - postup přípravy

Kuřecí prsa se mohou občas při přípravě nejrůznějších pokrmů vysušovat. S tímto receptem však maso zůstane krásně šťavnaté a křupavá krusta mu dodá delikátní chuť. Připravte si ty nejlepší obalované kuřecí tyčinky, které jste kdy jedli. Hodí se jak k dobrému večernímu filmu, tak k pohoštění návštěvy.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si očistěte kuřecí prsa a ostrým nožem je nakrájejte na stejně široké proužky. Pak maso vložte do rozpálené pánve s trochou slunečnicového oleje a zprudka osmahněte ze všech stran. Vyjměte a pusťte se do přípravy surovin k obalování.




V jedné misce smíchejte strouhanku spolu s mletou paprikou, pepřem a sezamovými semínky. V druhé misce si vyšlehejte kefír s lisovaným česnekem. Kuřecí kousky trochu osolte, pak vložte do česnekového kefíru a obalte v ochucené strouhance. Opět smažte dozlatova na rozpáleném slunečnicovém oleji. Poté pokládejte kuřecí tyčinky na savé papírové utěrky, aby odkapal přebytečný tuk.


Kuřecí tyčinky podávejte s čerstvou celozrnnou bagetkou, houskou, rohlíkem, nebo chlebem. Hodit se k této dokonalé chuťovce budou různé druhy studených omáček (tatarka, majonéza, kečup, barbecue), či dipy (se zakysanou smetanou nebo jogurtem).

Je jen na vás, jak si na této křupavé masové dobrotě budete chtít pochutnat. Možnosti jsou neomezené. Ostatně výše zmíněným způsobem můžete připravit i klasický kuřecí řízek, který bude mít poněkud odlišné chuťové vlastnosti, avšak stane se skvostným jídlem například k rodinnému obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů