Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové pytlíčky s žampionovou směsí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Vepřové pytlíčky s žampionovou směsí - postup přípravy

Vepřové plátky lze připravit na všemožné způsoby. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, pečené pytlíčky plněné jednoduchou žampionovou směsí jsou jasnou volbou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vepřovou plec rozkrájejte na cca 2 centimetry silné plátky a rozklepejte je na tloušťku půl centimetru. Z obou stran je osolte a opepřete.

2. KROK

Rozkrájejte nadrobno cibuli a dejte ji na pánvi zesklovatět. Nakrájejte žampiony a přidejte je k cibuli a osolte. Smažte, dokud se nevypaří všechna voda. Ke směsi po vychladnutí přimíchejte jogurt nebo nízkotučnou zakysanou smetanu.

3. KROK

Dejte houbovou směs doprostřed plátku masa. Okraje zvedněte nahoru, vytvoříte pomyslný pytlíček nebo měšec a nahoře ho zafixujte několika párátky. Takto připravené maso dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do předehřáté trouby na 220 °C a pečte asi 40 minut. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů