Kynuté borůvkové knedlíky sypané tvarohem - postup přípravy
Když si z návštěvy lesa přinesete nasbírané borůvkami, lze jimi naplnit kynuté knedlíky a posypat je cukrem a tvarohem. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.
Ingredience
Mouku prosejte do mísy, smíchejte ji se solí a doprostřed udělejte důlek. Do něj nasypejte droždí, špetku cukru a zalijte je troškou vlažného mléka. Nechte stát asi 5 minut, dokud se nerozjede kvásek.
Pak přidejte zbytek mléka s rozšlehaným vajíčkem a rukou nebo robotem vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu poté přikryjte a nechte těsto zhruba hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte ho na stejné díly v závislosti na tom, jak chcete mít knedlíky veliké. Z každého kusu těsta udělejte placičku, dejte doprostřed potřebné množství borůvek a zabalte je do těsta. Je důležité co nejlépe utěsnit spoje. Nechte knedlíky ještě chvilku kynout.
Pak je vložte do vroucí vody a vařte 8 až 10 minut podle velikosti. Hotové knedlíky propíchněte vidličkou. Na talíři je posypejte moučkovým cukrem a tvarohem a polijte máslem.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.