Chléb ve vajíčku a sýru

i Zdroj fotografie: Ilona Šimůnková
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Chléb ve vajíčku a sýru - postup přípravy

Velmi rychlou večeří je osmažený chléb ve vajíčku a sýru. Paní Ilona Šimůnková, který nám recept poskytla, radí namazat chléb hořčicí a pálivým kečupem a posypat cibulí a jarní cibulkou.
1. KROK

Chléb nakrájejte na běžné krajíce. V misce si rozšlehejte vejce, přidejte k nim nastrouhaný sýr, osolte, opepřete a přisypejte nějaké ostré koření. Záleží samozřejmě na vaší chuti.

2. KROK

Na pánev dejte olej, zhruba tak, jako byste chtěli péct topinky. Rozpalte ho a chléb z obou stran namočte do vejce se sýrem a poté ho z obou stran osmahněte. Měl by být světle hnědý, ale ne spálený. Dejte ho okapat na papírovou utěrku.

3. KROK

Osmažený chléb namažte plnotučnou hořčicí a pálivým kečupem, kdo nemá rád pálivý, samozřejmě může použít i běžný kečup. Nakrájejte si cibuli na půlkolečka, nakrájejte jarní cibulku a chléb obojím ozdobte. Vynikající je k němu například rajče nebo kyselé okurky.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 456 hlasů
Nahlásit chybu
106 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt