Kynuté ovocné knedlíky se švestkami - postup přípravy
Ovocné knedlíky se švestkami jsou nestárnoucí klasikou, na které si pochutná každý správný jedlík. Recept od paní Katky Sojkové je opravdu jednoduchý a zvládne jej tak i úplný začátečník.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte mouku se solí, sušeným droždím a cukrem. Přidejte mléko a vajíčko a vypracujte ze všech surovin hladké nelepivé těsto, které nechte minimálně hodinu na teplém místě kynout.
Z vykynutého těsta tvarujte menší placičky, na které položte vypeckovanou švestku. Jednotlivé švestky do těsta úhledně zabalte.
Hotové knedlíky vařte deset minut v mírně osolené vroucí vodě. Můžete je podávat s nastrouhaným tvarohem, mákem, nebo skořicí a cukrem. Vše dle vaší chuti.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.