Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Panenka ve slaninovém kabátku se šťouchanými brambory

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Panenka ve slaninovém kabátku se šťouchanými brambory - postup přípravy

Vepřovou panenku je možné připravit na desítky způsobů, paní Lenka Sedláčková se s námi podělila o recept na panenku ve slaninovém kabátku. Díky slanině si maso zachová uvnitř svou šťavnatost, zvenku však získá lahodnou křupavou kůrčičku.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Panenka ve slaninovém kabátku

Šťouchané brambory

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Panenka ve slaninovém kabátku

1. Vepřovou panenku nakrájejte na silnější plátky. Maso osolte, opepřete a zprudka opečte na rozpálené pánvi.

2. Připravte si anglickou slaninu. Jednotlivé plátky opečeného masa do ní pečlivě zabalte.

3. Zabalené maso vložte do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 15–20 minut. Pečení by nemělo být delší, aby se panenka nevysušovala.

2. KROK

Šťouchané brambory

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a vařte v osolené vodě do měkka.

2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na kostičky.

3. Na másle zpěňte cibuli, následně k ní přidejte kostičky slaniny a opékejte dozlatova.

4. Uvařené brambory rozšťouchejte společně s vlažným mlékem.

5. Do rozšťouchaných brambor přimíchejte dozlatova opečenou cibulku se slaninou.

3. KROK

Hotovou panenku ve slaninovém kabátku ihned podávejte se šťouchanými brambory. Můžete je doplnit čerstvou zeleninou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů