Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vaječná roláda s cuketou, mletým masem a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vaječná roláda s cuketou, mletým masem a sýrem - postup přípravy

Chystá se k vám rodina na návštěvu a stále nevíte, jakým pokrmem hosty potěšit? Vyzkoušejte tedy skvostnou vaječnou roládu s cuketami, mletým masem a sýrem. Takovou šťavnatou chuťovku nikdo neodmítne.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si omyjete, očistíte a naplátkujete cukety. Ty v míse prosolte a nechte pustit šťávu. Poté osušenou zeleninu vyskládejte na plech s pečícím papírem. Kolečka by měla zcela pokrýt dno plechu.




Nyní si k ruce vezměte misku a v ní mixérem vyšlehejte vejce do pěny spolu s muškátovým oříškem, mletým černým pepřem a solí. Vaječnou směs následně nalijte na cukety v pekáčku a dejte péct do předehřáté trouby na cca 15 minut při teplotě 180 až 200 °C.

Příprava masové náplně a kompletace rolády

Dále si na troše rozpáleného olivového oleje orestujte dozlatova jemně nasekanou cibuli, také přidejte po chvíli mleté hovězí maso, ochuťte jej rozmarýnem, kečupem, lisovaným česnekem, zakápněte rajským protlakem, osolte dle potřeby a směs odstavte.

Nakonec roládu zkompletujte. Na vaječný plát s cuketou naneste nahrubo strouhaný sýr, poklaďte masovou náplň a pečlivě zarolujte.

Servírování vaječné rolády

Vaječnou roládu s mletým masem, cuketami a sýrem servírujte ideálně teplou nebo vlažnou. Hodit se k ní bude bezesporu čerstvé pečivo typu bagetka nebo bílý chléb. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů