Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Knedlík s vajíčkem a slaninou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Knedlík s vajíčkem a slaninou - postup přípravy

Sytá snídaně či jednoduchý a rychlý oběd z minima surovin a za pár minut času – to jsou nesmrtelné knedlíky s vajíčkem. Někteří lidé je považují za zvěrstvo, jiní na ně nedají dopustit. Pokud jste se s nimi dosud nesetkali, tady máte osvědčený recept od paní Zdeňky Laštůvkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Slaninu nakrájejte na malé kousky, šest koleček knedlíku rozkrájejte na menší kostky. Vajíčka vyklepněte do misky, přidejte k nim trochu mléka a podle chuti sůl a mletý černý pepř a rozšlehejte je vidličkou či metličkou dohladka. Nasekejte medvědí česnek nebo jarní cibulku na malé kousky a vmíchejte je do rozkvedlaného vajíčka.

2. KROK

Slaninu orestujte na troše sádla (nebo másla či oleje) dozlatova, přidejte knedlík a obojí spolu chvíli opékejte. Když je knedlík na povrchu zlatavý, zalijte obsah pánve vajíčkovou směsí a za stálého míchání opékejte, dokud vajíčko úplně neztuhne. Směs pak ihned stáhněte z plotny a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů