Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené těstoviny s vejci a rajčatovou omáčkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené těstoviny s vejci a rajčatovou omáčkou - postup přípravy

Pokud se potřebujete rychle najíst teplého a výživného jídla, ale nemáte čas ani náladu ztrácet svůj drahocenný čas kuchtěním něčeho k snědku, poradíme vám ten nejrychlejší a nejlevnější recept, který dalece předčí všechna vaše očekávání. Je chutný, výživný, a navíc extrémně rychlý a chutný. Tohle prostě musíte vyzkoušet!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hrnce nalijte jeden a půl litru vody a přiveďte ji na kamnech k varu. Jakmile začne bublat, přidejte jednu čajovou lžičku soli a trochu oleje a vhoďte do vody připravené těstoviny. Vařte je tak dlouho, dokud se neuvaří doměkka, ale jen tak lehce, aby byly těstoviny mírně tvrdé na skus (tzv. al dente). Když jsou uvařené, slijte z nich vodu přes cedník a nechte je důkladně okapat.

2. KROK

Na kamnech rozehřejte pánev s trochou oleje a másla, a když se máslo rozpustí, přihoďte do pánve dvě polévkové lžíce rajčatového pyré. Rozmíchejte ho důkladně s tukem a přidejte k omáčce lžičku drceného chilli, mletého černého pepře, lžičku soli a sušené bazalky a dobře promíchejte.

3. KROK

Vyklepněte čtyři vajíčka a v této fázi je přidejte do pánve s rajčatovou omáčkou. Chvilku počkejte, až se vajíčka začnou zatahovat, pak rozbijte žloutky a důkladně je v omáčce rozmíchejte. Když jsou vajíčka úplně promíchaná s rajčatovou omáčkou a jsou dostatečně tuhá, přidejte k nim do pánve uvařené těstoviny. Opatrně a důkladně je začněte promíchávat s omáčkou a vejci, aby se těstoviny co nejlépe obalily.

4. KROK

Nechte vše ještě minutu či dvě prohřát a přidejte také jogurt pro zjemnění pokrmu. Ještě jednou promíchejte, odstavte z kamen a ihned čerstvé podávejte. Na talíři tento pokrm posypejte petrželkou nebo chcete-li tak i strouhaným sýrem. Nezapomeňte připojit také trochu čerstvé zeleniny, která dodá jídlu svěžest a vám potřebnou dávku vitamínů.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů