Lahodný dort s kokosovým a pudinkovým krémem a polevou z čokolády - postup přípravy
Takovou chuť koláče jste ještě nezažili. Jemný pudinkový krém s příchutí kokosu se snoubí s nadýchaným těstem a vanilkovým pudinkem na závěr doplněným o rozpuštěnou čokoládu. Pokud dáte ochutnat svým známým, pasují vás na mistra cukráře.
Těsto
Kokosový krém
Pudinkový krém
Poleva
Do misky nasypejte hladkou mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a kakao a všechny suché přísady důkladně promíchejte. Vyklepněte k suché směsi jedno vajíčko, přilijte smetanu a na kostičky pokrájené změklé máslo a zadělejte hutné a nelepivé těsto. To vyklopte na pracovní plochu, rozdělte ho na dvě poloviny a obě vyválejte na obdélníkové pláty.
Nyní připravte oba druhy krému. Na kokosový vyšlehejte bílky do pevné pěny. Přidejte k nim cukr a míchejte, dokud nezískáte pevnou a jemnou konzistenci. Přisypejte strouhaný kokos a nařeďte trochou vlažné vody a důkladně promíchejte.
Připravte si plech s vyššími stěnami vyložený pečicím papírem. Na dno plechu vložte jeden plát těsta, zakryjte ho kokosovým krémem a zakryjte druhým plátem těsta. Takto vložte korpus do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte, dokud krásně nezezlátne.
V kastrůlku mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, dokud se krystalky nerozpustí. Pak do vaječné směsi přisypejte vanilkový pudink a kastrůlek postavte na kamna. Na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte, dokud nevznikne jemný a hustý krém. Odstavte z kamen a vmíchejte máslo, které jste předtím vyšlehali šlehače do pěny.
Upečený dort vyjměte z trouby, nechte vychladnout a navršte na něj pudinkový krém. Nakonec ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s trochou oleje a když získá tekutou konzistenci, zalijte s ní celý povrch dortu. Na závěr polevu zasypejte strouhaným kokosem, vložte koláč do lednice a nechte ho pár hodin vychladit.
Dobrou chuť.