Lahodný dort se sušenkami a vanilkovým pudinkem - postup přípravy
Čím více pudinku a smetany na dortu, tím lahodnější a podmanivější chuť. A čím snazší a nenáročnější příprava, tím oblíbenější recept. A když se tyhle dvě věci spojí dohromady, získáte nedostižnou dobrotu, které neodoláte ani vy, ani vaši blízcí, kterým dáte ochutnat.
Základ
Krém
Doplňky
Návod na přípravu:
Mléko nalijte do hrnce a zahřejte ho na kamnech. Když je horké, rozmíchejte v něm dva pytlíčky vanilkového pudinku a doslaďte ho 200 gramy cukru. Nepřetržitě míchejte a vařte, dokud směs nezhoustne do hustého pudinku. Ten pak odstavte z kamen a nechte trochu zchladnout. Když už není horký, přimíchejte do něj ještě 500 ml smetany a vanilkový cukr a dobře promíchejte. Krém pak rozdělte do dvou misek, do jedné z nich přidejte dvě lžíce kakaa a důkladně rozmíchejte.
Teď připravte těsto. Do mísy nasypejte mouku spolu s práškem do pečiva, cukrem a kakaovým práškem. Suché přísady dobře promíchejte a pak k nim vyklepněte vajíčko, přidejte změklé máslo a smetanu a dobře promíchejte, abyste vytvořili těsto. To pak nalijte do formy o rozměrech 31 x 23 centimetrů, který jste předem vyložili pečicím papírem a vložte do trouby péct na 180 °C asi 20 až 25 minut.
Po dopečení nechte korpus zcela vychladnout a natřete na něj rovnoměrně vrstvu vanilkového krému, uhlaďte ji do roviny a rovnoměrně na ni rozložte vrstvu máslových sušenek a na ně navrstvěte kakaový krém.
Šlehačku vyšlehejte do pevné pěny a podle chuti do ní asi v polovině procesu přisypejte cukr. Vyšlehanou pěnu navrstvěte na kakaovou hmotu a ozdobte nastrouhanou mléčnou čokoládou. Dort vložte do lednice a několik hodin, nejlépe přes noc, nechte vychladit a ztuhnout.