Zapečené vepřové plátky se sýrem a houbami - postup přípravy
Pokud nevíte, co připravit ke všednímu nebo slavnostnímu obědu, vyzkoušejte zapečené vepřové plátky se sýrem. Jsou šťavnaté, křehké a mají bohatou chuť.
Základ
Marináda
Houbová směs
Vepřovou panenku nakrájejte na plátky, které jemně naklepejte.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Nyní připravte marinádu. Olej smíchejte se solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem a italskými bylinkami. Ingredience důkladně zamíchejte a ve vzniklé marinádě obalte maso ze všech stran.
Maso nechte marinovat, zatímco budete připravovat houbovou směs. Houby nakrájejte nadrobno a smažte je na rozpáleném oleji 4–5 minut. Jakmile zhnědnou, ochuťte je solí, pepřem a zalijte je smetanou.
Směs vařte 2–3 minuty a poté, co mírně zhoustne, ji přendejte do mísy, kde ji smíchejte s nakrájenými rajčaty, jarní cibulkou a nastrouhanou mozzarellou.
Poznámka: Přibližně 1,5 hrsti sýra si odložte bokem na závěrečné posypání.
Maso smažte na rozpálené pánvi 2–3 minuty z každé strany a poté ho vyskládejte do zapékací mísy, vyložené pečicím papírem.
Na plátky masa naneste houbovou směs, kterou posypte zbytkem nastrouhané mozzarelly a pokrm pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20 minut.
Zapečené vepřové plátky se sýrem podávejte s brambory, rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Ke každé porci můžete podávat osvěžující zeleninový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy & Delicious Recipes