Vita řezy

i Zdroj fotografie: Lenka Sedláčková
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vita řezy - postup přípravy

Vita řezy už jsou taková zaběhnutá klasika českých kuchyní. Hlavní roli tu vyjma kakaového těsta a tvarohu hraje legendární rozpustný nápoj vitacit, který lze nahradit jinými druhy a značkami, princip však zůstává stejný. Pokud vás tato dobrota dosud míjela, anebo jste o ní zatím pouze slyšeli, vyzkoušejte osvědčený recept od paní Lenky Sedláčkové.
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Do mísy nalijte rostlinný olej, k němu přidejte cukr, vlažnou vodu, tři vejce a vše vyšlehejte dohladka. V jiné misce smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva a kakaem a tuto směs prosejte do tekutých přísad. Moučnou směs dobře zapracujte a vytvořte hladké těsto, které vlijte do plechu vyloženého pečicím papírem, anebo vytřeného tukem a vysypaného moukou a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu kolem 15 minut.

2. KROK

Tvaroh vyklopte do misky, přidejte změklou heru nebo máslo a moučkový cukr. Vše vyšlehejte do nadýchané pěny a poté zapracujte do směsi také čtyři lžíce rumu. Výslednou směs vložte do lednice, dokud se těsto nedopeče a nevychladne.

3. KROK

Nakonec připravte ještě vitacitovou želatinu. V hrnci přiveďte k varu vodu, rozpusťte v ní cukr, vitacit a dva vanilkové pudinky. Vařte za stálého míchání, dokud směs nezhoustne na konzistenci pudinku. Poté želé odstavte ze sporáku a nechte mírně zchladnout.

4. KROK

Korpus po dopečení nechte vychladnout, po celé ploše jej rovnoměrně potřete tvarohovou náplní a na ni rozetřete vlažné želé. Dezert vložte do lednice vychladit, nakrájejte na porce a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 167 hlasů
Nahlásit chybu
63 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt