Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechový krém s vanilkovým aromatem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Ořechový krém s vanilkovým aromatem - postup přípravy

Připravte si ořechový krém, vhodný k plnění i zdobení nejrůznějších dezertů. Jeho výhodou je nejen skvělá chuť, ale také velmi jednoduchá, rychlá a levná příprava.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Lehce opražené vlašské ořechy rozmixujte na jemný prášek, který odložte bokem. V rendlíku smíchejte 150 ml mléka s cukrem, vanilkovým extraktem a solí. Vše vařte 3 minuty a poté přidejte směs 100 ml mléka a kukuřičného škrobu. 

2. KROK

Pokračujte ve vaření další 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Následně do ní vmíchejte ořechy a vše vařte ještě 1–2 minuty. Po této době rendlík odstavte z tepla a jeho obsah nechte volně chladnout.

3. KROK

V samostatné míse šlehejte máslo 2 minuty, dokud nezíská nadýchanou strukturu. Poté do něj vešlehejte ořechovou směs, v několika dávkách. 

Poznámka: Celkem směs šlehejte 10–15 minut při nejvyšší rychlosti.

4. KROK

Hotový ořechový krém použijte k plnění nebo zdobení nejrůznějších dezertů. Dokud ho nezkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty Tundes Cakes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů