Ořechový krém s vanilkovým aromatem - postup přípravy
Připravte si ořechový krém, vhodný k plnění i zdobení nejrůznějších dezertů. Jeho výhodou je nejen skvělá chuť, ale také velmi jednoduchá, rychlá a levná příprava.
Ingredience
Lehce opražené vlašské ořechy rozmixujte na jemný prášek, který odložte bokem. V rendlíku smíchejte 150 ml mléka s cukrem, vanilkovým extraktem a solí. Vše vařte 3 minuty a poté přidejte směs 100 ml mléka a kukuřičného škrobu.
Pokračujte ve vaření další 2 minuty, dokud směs nezhoustne. Následně do ní vmíchejte ořechy a vše vařte ještě 1–2 minuty. Po této době rendlík odstavte z tepla a jeho obsah nechte volně chladnout.
V samostatné míse šlehejte máslo 2 minuty, dokud nezíská nadýchanou strukturu. Poté do něj vešlehejte ořechovou směs, v několika dávkách.
Poznámka: Celkem směs šlehejte 10–15 minut při nejvyšší rychlosti.
Hotový ořechový krém použijte k plnění nebo zdobení nejrůznějších dezertů. Dokud ho nezkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty Tundes Cakes