Lahodný guláš s hovězím masem a bramborami - postup přípravy
Pokud máte v oblibě opravdu hutná jídla, která skvěle zasytí a zahřejí v žaludku, pak se můžete inspirovat tímto skvělým receptem. Zkuste si uvařit hovězí guláš dle tradiční maďarské receptury. Je vhodný jak na oběd s pečivem, tak i na večeři pro celou rodinu. Potěšíte jím zejména muže.
Ingredience
Jak postupovat při přípravě hovězího guláše?
Maso si nejprve odblaňte a pokrájejte ho na větší kostky. Pak si najemno nasekejte cibuli a vložte ji do velkého hrnce s trochou sádla. Restujte do zlatova a následně přidejte i masové kostky. Ty rovněž opékejte ze všech stran na středním plamenu. Maso dochuťte průběžně mletým kmínem, solí, pepřem a mletou paprikou. Pozor, abyste masové kostky nepřipálili, aby nebyly hořké. Restujte tedy masovou směs s kořením na mírnějším plamenu.
Mezitím co se maso opéká, připravte si brambory a ostatní zeleninu. Vše omyjte, očistěte a pokrájejte na kostky. Přidejte k masu s kořením a promíchejte. V poslední fázi vložte do směsi v hrnci i prolisované stroužky česneku a rajče, které jste předtím spařili horkou vodou, oloupali a pokrájeli na kostky. K zelenině a masu přilijte také vodu a duste všechny ingredience pod poklicí asi 40 minut. Poté by měl být guláš hotový.
Servírování hovězího guláše
Uvařený guláš podávejte s jemně nasekanou petrželkou a čerstvým chlebem. Někdo má rád i jiné pečivo, jako jsou rohlíky, nebo housky. Pokud se vám bude zdát guláš méně pikantní, můžete jej samozřejmě ochutit mletým chilli, nebo přidat pálivou papriku. Přejeme vám dobrou chuť.