Pizza šneci z listového těsta s koprovým dipem - postup přípravy
Pizza šneci z listového těsta s dipem jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí rychlé, chutné a křupavé občerstvení s originálním dochucením. Hodí se na večírky i pikniky.
Základ
Na pomazání
Dip
Na vymazání
Listové těsto pomažte rajčatovou omáčkou po celém jeho povrchu. Poté ho pokryjte plátky slaniny, které posypte nakrájenou jarní cibulkou.
Vrstvu cibulky pokryjte nahrubo nastrouhaným sýrem, který posypte solí, černým pepřem a mletou sladkou paprikou.
Těsto zarolujte a roládu nakrájejte na kousky o šířce přibližně 1,5–2 cm.
Poznámka: S rolováním začněte na širší straně těsta.
Pizza šneky vyskládejte do zapékací mísy, kde je pomažte rozšlehaným vejcem. Šneky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Poznámka: Zapékací mísu vymažte trochou oleje.
Zatímco se pokrm peče, připravte dip. Zakysanou smetanu smíchejte s nasekaným koprem, pepřem, solí a česnekem, nakrájeným nadrobno.
Tip: Pizza šneky z listového těsta servírujte s připraveným dipem. Pokrm můžete doplnit několika cherry rajčátky.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Aromatické pokrmy