Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemný koláč s rumovou a kakaovou příchutí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jemný koláč s rumovou a kakaovou příchutí - postup přípravy

Chcete pro své blízké připravit skutečně výjimečný moučník ke kávě a čaji? Potom vsaďte na koláč s rumovou a kakaovou náplní. Završen pak je nadýchanou bílkovou vrstvou a strouhanou čokoládou. Už se vám sbíhají sliny?

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Bílková vrstva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte nejprve přípravou těsta na korpusy. V míse si vyšlehejte vaječné žloutky spolu s krupicovým cukrem do pěny.




Poté přidejte sádlo, prosátou mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujte hladké nelepivé těsto polotuhé konzistence.

To rozdělte na dva větší kusy a jeden menší. Z dvou větších vyválejte obdélníkové pláty a ty pečte propíchané vidličkou v předehřáté troubě po dobu cca 20 minut při teplotě 170 až 180 °C.

Těsto lze péct například na obráceném plechu pomazaném máslem. Poslední díl pak rovněž vyválejte na placku a upečte stejným způsobem.

V další fázi se pusťte do přípravy náplně. Poslední nejmenší korpus si rozmělněte na drobné kousky a vše v míse přelijte rumem.

Poté si v menším rendlíku svařte dvě lžíce vody spolu s třemi lžícemi cukru a dvěma lžícemi kakaa.

Směs nakonec nalijte na drcený korpus s rumem a promíchejte ještě s měkkým máslem a moučkovým cukrem.

Nyní začněte kompletovat koláč. První obdélníkový korpus natřete meruňkovým džemem a naneste na něj kakaový krém s rumem. Poté přiklopte opět džemem pomazaným druhým korpusem.

Nakonec si ve vodní lázni vyšlehejte vaječné bílky s moučkovým cukrem a sníh naneste rovnoměrně na plněný koláč.

Dozdobit zákusek můžete třeba strouhanou čokoládou nebo kakaovým práškem. Koláč dejte tuhnout do lednice na pár hodin a pak podávejte s oblíbeným nápojem.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů