Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koprové pesto s citronem a feferonkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut

Koprové pesto s citronem a feferonkou - postup přípravy

Koprové pesto připravíte velmi jednoduše a můžete jej podávat do salátů, k masu, nebo si na něm pochutnat se svým oblíbeným pečivem. Pesto je chuťově zajímavé a mírně pikantní.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kopr omyjte a vložte do mixéru. Přidejte k němu dýňová semínka, česnek, citronovou šťávu, citronovou kůru z dobře omytého citronu, sůl, olej, feferonku a parmazán.

Poznámka: Kopr do mixéru nevkládejte celý, ale nasekejte ho nebo nastříhejte nůžkami.

2. KROK

Ingredience důkladně rozmixujte a hotové koprové pesto vložte do sterilizované sklenice s víkem. 

Poznámka: Sterilizace sklenice je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.

3. KROK

Tip: Pesto z kopru můžete servírovat s pečivem, ale také jím ochutit salát nebo jej podávat jako dip k masu. Budete-li postupovat podle tohoto receptu, získáte 236 g pesta.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů