Lehký pudinkový dort s ostružinovou vrstvou - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, jaký nepečený dort připravit, vyzkoušejte tento lehký pudinkový s ostružinovou vrstvou. Jeho příprava je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.
Pudinková vrstva
Ostružinová vrstva
Na korpus
Do mísy nalijte 100 ml mléka. Postupně do něj namáčejte cukrářské piškoty a vyskládejte je na dno i okolo okrajů dortové formy.
Do hrnce nalijte 500 ml mléka, přisypte do něj cukr a kukuřičný škrob. Vše promíchejte a směs vařte za stálého míchání na mírném plameni do zhoustnutí.
Hrnec stáhněte z ohně a do horké směsi vmíchejte vanilkový cukr a vanilkový jogurt. Poté ji pečlivě promíchejte a nalijte ji do formy na vyskládané piškoty. Dort nechte v lednici odpočinout 2 hodiny.
Do hrnce vložte omyté ostružiny a přisypte k nim cukr. Poté je zalijte citrónovou šťávou a vodou. Ovoce přiveďte k varu, následně ho stáhněte z ohně a vmíchejte do něj škrob.
Ostružinový rozvar rozmixujte pomocí tyčového mixéru a poté ho přendejte zpět na oheň. Vařte ho, dokud nezhoustne. Následně ho nalijte na vychlazený dort a vraťte ho zpět do lednice na 2 hodiny.
Lehký pudinkový dort s ostružinovou vrstvou před podáváním ještě můžete ozdobit čerstvými ostružinami a lístky máty. Poté ho nakrájejte a servírujte ho.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89