Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí zmrzlina, na kterou nepotřebujete vejce ani smetanu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Domácí zmrzlina, na kterou nepotřebujete vejce ani smetanu - postup přípravy

Neuvěříte, jak jednoduchá může být příprava domácí zmrzliny, která obsahuje pouze použití několika základních surovin. Navíc si můžete vytvořit příchuť, kterou máte nejraději, a bude vás stát jen zlomek ceny toho, co zmrzlina z obchodu.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Vezměte menší nebo středně velké kastrůlek či hrnec se silným dnem a nalijte do něj 450 ml mléka. Přidejte moučkový cukr a mléko. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí a směs nebude dokonale hladká. Kukuřičný škrob musíte rozpustit v 50 ml mléka. Jakmile se škrob zcela rozpustí, můžete ho přidat do hrnce k připravenému mléku.

2. KROK

Získanou směs zahřívejte po dobu 30-60 vteřin, dokud se neobjeví první bubliny. Nezapomeňte nastavit mírný oheň a neustále míchat, aby se mléko nepřipálilo. Počkejte a míchejte, dokud směs nezačne houstnout. Získanou tekutinu nalijte do formiček na zmrzlinu nebo nanuky.

3. KROK

Formičky na nanuky zakryjte hliníkovou fólií (alobalem) a do jejich středu umístěte dřevěnou špejli, abyste po zatuhnutí získali krásné nanuky. Takto připravené nanuky vložte do mrazáku alespoň na 8 až 10 hodin. Mezitím si připravte vodní lázeň a rozpusťte v ní čokoládu. Poté ji nalijte do vysoké sklenice. Formu vyndejte z mrazáku a celou ji ponořte na 5-10 vteřin do teplé vody.

4. KROK

Poté z nich můžete snadno vyndat ztuhlé nanuky. Každý z nanuků ponořte do rozpuštěné čokolády a počkejte, až okape přebytečná čokoláda. Rozpuštěnou čokoládu můžete smíchat s nasekanými arašídy nebo jinými ořechy podle chuti. Samotné nanuky můžete samozřejmě dochutit karamelem, vanilkou nebo jinou příchutí, kterou máte rádi. Vaše děti budou nadšené a můžete jim domácí zmrzlinu připravit kdykoli budou chtít. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů