Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Leopardí bábovka

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Leopardí bábovka - postup přípravy

Leopardí chléb vypadá velice hezky a zároveň je vynikajícím doplňkem k snídani. Kdo by si ráno nedal kousek takového chleba? Garantujeme, že vám zlepší celý den a snídat se vám bude zaručeně mnohem lépe. Jeho výroba přitom není vůbec obtížná. Skvěle se hodí ke slané i sladké snídani.

Ingredience pro:
8 porcí

Základní těsto

Světle hnědé těsto

Tmavě hnědé těsto

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V nádobě smíchejte mouku, droždí, mléko, máslo, sůl a cukr. Vše důkladně promíchejte do hladka. Potom rozdělte výsledné těsto na dvě poloviny. Rozdělte jednu polovinu na dvě, do každé přidejte označené přísady pro odlišně zbarvené těsta a důkladně promíchejte těsto. Budete tak mít tři části těsta. Bílé, světle hnědé a tmavě hnědé.




Vytvořte z těsta malé kuličky. Následně je spojte ve válečky o délce formy. Světle hnědý kousek zabalte do tmavě hnědého a celé ho zabalte do bílého.


Bílé kousky by měly být pochopitelně o něco větší, než dva zbývající druhy, aby se do nich vše vešlo. Sevřete okraje výsledných válečků. Trochu je vytáhněte. Nakrájejte na kousky, které se vejdou do formy.

Nyní je jen složte jeden na druhý do formy a dejte do trouby předehřáté na 170 stupňů po dobu 35-40 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů