Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Turecký chléb pouze ze čtyř surovin

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Turecký chléb pouze ze čtyř surovin - postup přípravy

Kdo by nemiloval čerstvě upečený chléb ve všech jeho podobách. Ten turecký je navíc nadýchaný jako obláček, k jeho přípravě vám stačí čtyři základní suroviny a můžete z něj připravovat sendviče anebo jej jednoduše přikusovat k jakékoliv polévce.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Mouku vsypte do větší mísy a promíchejte se solí. Vytvořte důlek, do kterého vlijte hrnek vlažné vody. Přisypte sáček sušeného droždí a začněte vypracovávat těsto.

2. KROK

Postupně přilívejte zbylou zvodu. Nejprve míchejte vařečkou, poté těsto zpracovávejte rukama, dokud nepřestane lepit. Následně jej přesuňte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvořte z něj úhledný bochánek.

3. KROK

Bochánek přemístěte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout 20 minut. Poté těsto znovu prohněťte na pomoučněné pracovní ploše a nechte dalších 20 minut kynout.

4. KROK

Těsto prohněťte rukama a rozdělte na 3 stejné díly, ze kterých vypracujte úhledné bochánky. Bochánky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte je druhým plechem a nechte opět kynout 10 minut.

5. KROK

Bochánky potřete lehce vodou. Rukou do nich udělejte tři rýhy a uprostřed důlek. Znovu je přikryjte druhým plechem a pečte 10 minut při 220 °C. Poté vrchní plech odstraňte a pokračujte v pečení, dokud chléb nemá zlatavou vrchní kůrku.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů