Linecké cukrovíčko pro děti - postup přípravy
Klasické linecké cukroví nemusí být konečná varianta tohoto letitého receptu. Vyzkoušejte zajímavou alternativu s mletým mákem a ozdobenou barevnými lentilkami podle receptu od dcery paní Hany Petrášové. Nejen děti je budou zbožňovat.
Ingredience
Prosejte hladkou mouku a moučkový cukr, přidejte k nim změklé máslo, vanilkový cukr a vaječné žloutky a zadělejte soudržné a nelepivé těsto. Zapracujte do něj hrstičku mletého máku (nebo dle chuti) a nechte ho nejméně 2 hodiny odležet v lednici.
Odleželé těsto rozválejte na tenký plát, z něhož vykrajujte maličká kolečka (případně mohou zbýt jako středy po vykrajování klasického cukroví). Kolečka vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem, doprostřed každého kolečka umístěte lentilku a vložte plech do trouby rozehřáté na 170 °C péct zhruba 8 až 10 minut.
Hotové cukroví nechte vychladnout a rychle je uschovejte, protože dětem moc chutná a může se velmi snadno stát, že je do Vánoc budete péct hned několikrát.