Linecké košíčky s krémem a ovocem - postup přípravy
Připravte si jeden z nejjednodušších dezertů, podle paní Romany Staňové, který milují snad všichni. Linecké košíčky můžete servírovat na oslavách, ale také je podávat ve všední den ke kávě nebo čaji. Jsou křehké a díky krému jemné.
Těsto
Náplň
Zdobení
V míse smíchejte hladkou mouku s máslem, cukrem a vaječným žloutkem. Uhněťte hladké těsto, kterým naplňte košíčkové formičky, které vložte do trouby a pečte na 170 °C po dobu cca 10 minut, do růžova.
Poznámka: Délka pečení závisí na výkonnosti vaší trouby.
Tip: Pokud byste dělali těsta více, můžete jej, zabalené do potravinové fólie, v lednici skladovat před dalším použitím až tři dny. Můžete jej také na delší dobu zamrazit.
V míse smíchejte pudink s trochou mléka a změklým máslem. Do hrnce nalijte zbytek mléka, zahřejte ho a pudinkovou směs do něj vmíchejte. Vařte přibližně 1 minutu, do zhoustnutí.
Pudinkovou náplň vložte do mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Fólii položte na pudink tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu se na povrchu nevytvoří škraloup.
Jakmile jsou košíčky upečené, vyndejte je z trouby a nechte chladnout. Následně naplňte krémem cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a košíčky ozdobte. Na povrch krému položte libovolně zvolené ovoce a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.