Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Linecké košíčky s krémem a ovocem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 11 minut

Linecké košíčky s krémem a ovocem - postup přípravy

Připravte si jeden z nejjednodušších dezertů, podle paní Romany Staňové, který milují snad všichni. Linecké košíčky můžete servírovat na oslavách, ale také je podávat ve všední den ke kávě nebo čaji. Jsou křehké a díky krému jemné.

Ingredience pro:
17 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte hladkou mouku s máslem, cukrem a vaječným žloutkem. Uhněťte hladké těsto, kterým naplňte košíčkové formičky, které vložte do trouby a pečte na 170 °C po dobu cca 10 minut, do růžova. 

Poznámka: Délka pečení závisí na výkonnosti vaší trouby.

2. KROK

Tip: Pokud byste dělali těsta více, můžete jej, zabalené do potravinové fólie, v lednici skladovat před dalším použitím až tři dny. Můžete jej také na delší dobu zamrazit. 

3. KROK

V míse smíchejte pudink s trochou mléka a změklým máslem. Do hrnce nalijte zbytek mléka, zahřejte ho a pudinkovou směs do něj vmíchejte. Vařte přibližně 1 minutu, do zhoustnutí. 

4. KROK

Pudinkovou náplň vložte do mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Tip: Fólii položte na pudink tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu se na povrchu nevytvoří škraloup.

5. KROK

Jakmile jsou košíčky upečené, vyndejte je z trouby a nechte chladnout. Následně naplňte krémem cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a košíčky ozdobte. Na povrch krému položte libovolně zvolené ovoce a můžete servírovat. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů