Bylinkové máslo s medvědím česnekem - postup přípravy
Připravte si bylinkové máslo s medvědím česnekem, které můžete namazat na pečivo, potřít jím brambory nebo šťavnatý steak. Připravíte ho jen z 5 ingrediencí.
Ingredience
Nakrájený medvědí česnek rozmixujte se změklým máslem. K ingrediencím přidejte citronovou kůru a sůl s pepřem.
Tip: Citron předem důkladně omyjte. Můžete k tomu použít abrazivní jedlou sodu s vodou.
Pokračujte v mixování, dokud nevznikne hladká hmota, kterou naplňte formu na máslo.
Tip: Pokud nemáte formu na máslo, můžete použít formu na led nebo máslo zabalit do potravinové fólie.
Bylinkové máslo s medvědím česnekem následně vložte do mrazáku na 2 hodiny. Poté ho můžete použít.
Tip: Máslo se skvěle hodí na pečivo, ale také poslouží jako doplněk k těstovinám a masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jackys Rezeptewelt