Pikantní cuketová polévka s bramborem a smetanou

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pikantní cuketová polévka s bramborem a smetanou - postup přípravy

Lehká a snadno stravitelná polévka z cukety a další zeleniny podle starého receptu chutná dospělým i dětem. Pro ně však raději snižte množství chilli, anebo jej raději vynechte úplně.
1. KROK

Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno. Do hrnce dejte rozehřát kousek másla spolu s trochou rostlinného oleje. Když začne bublat, vsypte do něj cibuli a orestujte ji dorůžova. Očistěte česnek a nasekejte ho na jemné plátky, které přihoďte k částečně opečené cibuli. Promíchejte a počkejte, až začne česnek vonět.

2. KROK

Očistěte dvě mrkve a dva brambory. Obojí rozkrojte na čtvrtiny a nasekejte na tenké plátky, které přihoďte do hrnce s orestovanou cibulí a česnekem. Promíchejte a nechte zeleninu chvilku smažit. Nakonec nakrájejte dvě omyté a očištěné cukety na menší kostky, které přihoďte do hrnce s restovanou zeleninou. Znovu dobře promíchejte a zalijte horkým zeleninovým vývarem. Nakonec přihoďte očištěnou a jemně nasekanou chilli papričku, přiklopte hrnec pokličkou a nechte polévku vařit 20 minut.

3. KROK

Když je všechna zelenina měkká, odstavte hrnec ze sporáku a vše důkladně promixujte tyčovým mixérem, abyste získali hladké pyré. Vraťte hrnec zpátky na sporák a znovu polévku přiveďte k varu. Přilijte 200 ml smetany ke šlehání, vše podle chuti osolte a opepřete, řádně promíchejte a znovu přiveďte k varu. V tu chvíli odstavte polévku z ohně, přidejte hrst jemně nasekané kadeřavé petrželky a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem


Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 159 hlasů
Nahlásit chybu
106 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty