Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený čokoládový dezert s náplní ze smetany a mascarpone

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nepečený čokoládový dezert s náplní ze smetany a mascarpone - postup přípravy

Perfektní smetanový dezert s čokoládovou polevou může být hotový do pěti minut a bez zbytečných komplikací. Žádné pečení, žádné hnětení, žádné rozpouštění želatiny. Jen čistá práce. Smíchat a navrstvit na sebe. Tento dezert zvládnou snadno připravit i děti a rozhodně ho budou moc rády jíst. Připravte si společně tuhle perfektní dobrotu a dejte nám vědět, jak vám chutnala!

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Čokoládové sušenky nalámejte do misky elektrického mlýnku a rozdrťte je na jemný prach, který přesypejte do hluboké misky, zalijte ho přepuštěným máslem a promíchejte od vlhké konzistence připomínající hlínu. Tu pak vložte do kulaté dortové formy, kterou jste předem vytřeli tukem a vyložili kusem pečicího papíru a vtlačte sušenkovou hmotu důkladně na její dno tak, abyste vytvořili kompaktní korpus.

2. KROK

Do hluboké mísy vložte 400 gramů čerstvého smetanového sýra mascarpone nebo Philadelphia, přidejte k němu 50 gramů změklého másla a elektrickým šlehačem obojí vyšlehejte do hladké konzistence. Bílou čokoládu nalámejte na kousky do samostatné misky a v mikrovlnné troubě nebo na kamnech ve vodní lázni ji nechte rozpustit. Pak rozpuštěnou bílou čokoládu zašlehejte do směsi mascarpone a másla. V jiné misce vyšlehejte 120 gramů smetany do nadýchané a pevné pěny, kterou stěrkou jemně zapracujte do sýrové hmoty.

3. KROK

Náplň ze smetanového sýra vyklopte do dortové formy na korpus a s pomocí stěrky ji rozprostřete do rovnoměrné vrstvy a urovnejte povrch do roviny. Na povrch krémové vrstvy můžete vyskládat sušenkové kuličky s náplní, popřípadě kuličky ferrero rocher nebo podobné. Pokud je neseženete, dezert bude skvělý i bez nich. Poté vložte dort na 3 hodiny do lednice ztuhnout.

4. KROK

Tmavou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě tmavou čokoládu, přidejte k ní zbylých 120 gramů smetany, kterou předem zahřejte, a rozmíchejte obojí do hladké a tekuté polevy. Tou pak zalijte celý povrch vychlazeného dezertu a krouživými pohyby polevu rozlijte po celém povrchu. Pak dort vraťte na dalších 30 minut do lednice, aby poleva ztuhla a můžete odstranit dortový kroužek i pečicí papír. Nakrájejte dezert na porce a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů