Nepečené Lotus kuličky s čokoládou a skořicí - postup přípravy
Chcete-li se o Vánocích vyhnout pečení, ale přesto si chcete pochutnat na skvělém cukroví, vyzkoušejte tyto Lotus kuličky. Recept budete mít hotový za pouhých 25 minut a troubu nebudete muset vůbec zapnout.
Ingredience
Smetanu ke šlehání zahřejte a vložte do ní, na kousky rozlámanou, čokoládu na vaření. Směs míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí.
Lotus sušenky rozemelte na jemný prášek a vmíchejte do nich mletou skořic s rozemletými vlašskými ořechy a vše zamíchejte.
Poznámka: Trochu mletých sušenek si odložte bokem – budete je potřebovat na závěrečné obalování kuliček.
Do suché směsi vlijte čokoládu se smetanou a vytvořte těsto. Vzniklé těsto vložte na 30 minut do lednice a poté z něj vytvořte kuličky, které obalte ve zbytku rozemletých sušenek. Obalené sušenky dejte chladit do lednice na 1 hodinu a můžete podávat.
Tip: Kuličky servírujte v papírových košíčcích, které jim dodají slavnostnější vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou