Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené Lotus kuličky s čokoládou a skořicí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut

Nepečené Lotus kuličky s čokoládou a skořicí - postup přípravy

Chcete-li se o Vánocích vyhnout pečení, ale přesto si chcete pochutnat na skvělém cukroví, vyzkoušejte tyto Lotus kuličky. Recept budete mít hotový za pouhých 25 minut a troubu nebudete muset vůbec zapnout.

Ingredience pro:
18 kusů
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Smetanu ke šlehání zahřejte a vložte do ní, na kousky rozlámanou, čokoládu na vaření. Směs míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí. 

2. KROK

Lotus sušenky rozemelte na jemný prášek a vmíchejte do nich mletou skořic s rozemletými vlašskými ořechy a vše zamíchejte. 

Poznámka: Trochu mletých sušenek si odložte bokem – budete je potřebovat na závěrečné obalování kuliček.

3. KROK

Do suché směsi vlijte čokoládu se smetanou a vytvořte těsto. Vzniklé těsto vložte na 30 minut do lednice a poté z něj vytvořte kuličky, které obalte ve zbytku rozemletých sušenek. Obalené sušenky dejte chladit do lednice na 1 hodinu a můžete podávat.

4. KROK

Tip: Kuličky servírujte v papírových košíčcích, které jim dodají slavnostnější vzhled.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů