Těsto na linecké cukroví

i Zdroj fotografie: Jitka Zeiselová
i Zdroj fotografie: Jitka Zeiselová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
9 minut
NÁROČNOST
Snadná

Těsto na linecké cukroví - postup přípravy

Linecké slepované cukroví je česká klasika. Jednoduchý a skvělý recept na těsto, které v lednici vydrží i několik dní, nám poskytla paní Jitka Zeiselová.
1. KROK

V míse utřete cukr a vanilkový cukr se změklým máslem. Přidejte žloutky a vyšlehejte. Pak přidejte nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu, hladkou mouku a vypracujte do hladkého těsta. To rozdělte na menší kusy, zabalte do folie a dejte minimálně na hodinu do lednice odležet. Těsto ale v lednici vydrží i tři dny, lze ho tak zpracovat i později.

2. KROK

Těsto dejte na mírně pomoučněný vál a vyválejte z něho placku o síle 2 milimetry. Z ní za pomoci vykrajovátka vykrájejte cukroví. Zbytky těsta znovu rozválejte a pokračujte ve vykrajování.

3. KROK

Vykrájené kusy dejte na plech vyložený pečicím papírem. Rozehřejte troubu na 170 °C a pečte je 8 až 9 minut. Musí být stále světlé, jen na okrajích mírně narůžovělé.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 429 hlasů
Nahlásit chybu
61 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt