Lotus řezy bez vajec s čokoládou - postup přípravy
Lotus řezy bez vajec s čokoládou jsou dezertem plným karamelové a kakaové chuti. Jsou velmi jednoduché na přípravu a ideální pro rychlé mlsání i slavnostní události.
Těsto
Ganache
Zdobení
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, jedlou sodou a rozpuštěným máslem. Přidejte mléko s octem a vytvořte hladké těsto.
Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.
Upečené Lotus řezy bez vajec polijte čokoládovou ganache, kterou připravíte rozpuštěním mléčné čokolády ve smetaně.
Poznámka: Ganache rozpustíte za 1–2 minuty v mikrovlnce nebo vodní lázni.
Dezert vložte na 15 minut do lednice, poté ho ozdobte rozmixovanými Lotus sušenkami a podávejte ho nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy Quick Recipes

