Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lotus řezy bez vajec s čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Lotus řezy bez vajec s čokoládou - postup přípravy

Lotus řezy bez vajec s čokoládou jsou dezertem plným karamelové a kakaové chuti. Jsou velmi jednoduché na přípravu a ideální pro rychlé mlsání i slavnostní události.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Ganache

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, jedlou sodou a rozpuštěným máslem. Přidejte mléko s octem a vytvořte hladké těsto. 

2. KROK

Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25–30 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.

3. KROK

Upečené Lotus řezy bez vajec polijte čokoládovou ganache, kterou připravíte rozpuštěním mléčné čokolády ve smetaně. 

Poznámka: Ganache rozpustíte za 1–2 minuty v mikrovlnce nebo vodní lázni.

4. KROK

Dezert vložte na 15 minut do lednice, poté ho ozdobte rozmixovanými Lotus sušenkami a podávejte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Easy Quick Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů