Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skořicové bochánky s tvarohem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Skořicové bochánky s tvarohem - postup přípravy

Připravte si skořicové bochánky, které jsou plné výživného tvarohu a šťavnatého ovoce. Jejich výhodou je nejen skvělá chuť, ale i rychlá a jednoduchá příprava.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Těsto

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tvaroh smíchejte s vejcem, cukrem a olejem. Poté, co se ingredience propojí, do nich vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.

2. KROK

Do vzniklého těsta zapracujte nakrájené jablko a z hmoty vytvořte váleček o šířce 5 cm, který rozdělte na 15 kousků.  

Poznámka: Před krájením z jablka odstraňte jádřinec. 

3. KROK

Z každého kousku vytvořte bochánek, který obalte ve směsi cukru a skořice. Bochánky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

4. KROK

Tip: Skořicové bochánky servírujte až po vychladnutí. Díky tomu budou lépe stravitelné. Dokud je nezkonzumujete, uchovávejte je na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů