Skořicové bochánky s tvarohem - postup přípravy
Připravte si skořicové bochánky, které jsou plné výživného tvarohu a šťavnatého ovoce. Jejich výhodou je nejen skvělá chuť, ale i rychlá a jednoduchá příprava.
Těsto
Na obalení
Tvaroh smíchejte s vejcem, cukrem a olejem. Poté, co se ingredience propojí, do nich vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.
Do vzniklého těsta zapracujte nakrájené jablko a z hmoty vytvořte váleček o šířce 5 cm, který rozdělte na 15 kousků.
Poznámka: Před krájením z jablka odstraňte jádřinec.
Z každého kousku vytvořte bochánek, který obalte ve směsi cukru a skořice. Bochánky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Skořicové bochánky servírujte až po vychladnutí. Díky tomu budou lépe stravitelné. Dokud je nezkonzumujete, uchovávejte je na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT