Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pečená klobása plněná masem a bramborami

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Domácí pečená klobása plněná masem a bramborami - postup přípravy

Klobásy sice běžně kupujeme v obchodě, není ale tajemstvím, že tyto produkty nepatří právě mezi ty nejzdravější potraviny. Je to proto, že bývají napěchované cukrem, solí a konzervačními přípravky, které se podepisují na našem zdraví, ale i na výsledné chuti klobásy. Proto, až budete mít chuť a náladu, zkuste si připravit doma vlastní. Poradíme vám zajímavý recept na vepřovou klobásu s kořením a bramborami, která je sytá, lahodná a vydá za celý hlavní chod. Stačí si pořídit plničku klobás a můžete se pustit do práce.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vepřové maso umyjte a osušte a pokrájejte ho na malé kostky. Brambory oloupejte a rovněž rozkrájejte na maličké kostičky. Pokud chcete, můžete obojí rozemlít mlýnkem na maso, nicméně to není nutné a můžete všechny přísady nechat ve větších kouscích. Výsledná struktura klobásy pak bude zajímavější.




Oloupejte tři stroužky česneku a prolisujte ho, anebo nastrouhejte na jemném struhadle. Maso, brambory a česnek společně smíchejte v hluboké míse, dochuťte solí a mletým černým pepřem, případně jiným svým oblíbeným kořením.

Připravte střívko. Pokud máte domácí, důkladně ho vyčistěte. Pokud jste jej koupili, bývá už předem vyprané a vyčištěné tak, aby bylo možné jej rovnou použít.

Nasuňte konec střeva na nástavec plničky klobás (můžete použít i kuchyňský robot či běžný masový mlýnek). Nasaďte nástavec k přístroji a pomalu a opatrně naplňte střívko přísadami tak, aby se nepotrhalo. Oba konce střívka zavažte na uzel, aby klobásy držely pohromadě. Pokud chcete mít oddělené klobásky, po požadované délce vždy střívko zakruťte.

Zapékací mísu, pekáč nebo plech vymažte tukem a sviňte do něho připravenou klobásu. Vložte ji péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte ji po dobu 60 až 70 minut. Po dopečení nechte klobásu úplně vychladnout a s chutí podávejte doplněné o čerstvou nebo nakládanou zeleninu.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů