Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Luxusní čokoládové řezy se žloutkovým krémem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Luxusní čokoládové řezy se žloutkovým krémem - postup přípravy

Pokud vás čeká příprava rodinné oslavy, vyzkoušejte recept na luxusní čokoládové řezy se žloutkovým krémem, které vypadají jako dílo profesionální cukrářky. Jejich příprava není vůbec složitá a zvládne je i začátečník.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na korpus

Žloutkový krém

Na polevu

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do větší mísy nalijte bílky a začněte je šlehat. Postupně k nim přisypávejte cukr a poté z nich vyšlehejte tuhý sníh.

2. KROK

Hladkou mouku promíchejte s kypřicím práškem do pečiva. Na 3krát ji pomalu a opatrně vmíchejte do těsta společně s nastrouhanou čokoládou.

3. KROK

Plech o velikosti 30×40 cm vyložte pečicím papírem. Bílkové těsto na něj přendejte, rozetřete ho a velmi pečlivě ho uhlaďte. Poté ho vložte do trouby a pečte ho 8 minut při teplotě 180 °C.

4. KROK

Upečený korpus vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Poté ho překlopte na vyloženou pracovní plochu a stáhněte z něj pečicí papír.

5. KROK

Do hrnce nasypte cukr, vanilkový cukr a škrob. Poté do něj přidejte žloutky a zalijte je 400 ml teplého mléka. Směs promíchejte, dolijte ho zbylým mlékem a vše společně promíchejte.

6. KROK

Hrnec přendejte na plotnu a směs vařte na mírném plameni za stálého míchaní do zhoustnutí. Pudink přendejte do talíře a přikryjte ho potravinářskou fólií.

7. KROK

Do jiného hrnce nalijte mléko, vložte do něj máslo a nechte ho rozpustit. Poté směs nalijte do mísy s nalámanou čokoládu a míchejte ji, dokud se zcela nerozpustí.

8. KROK

Změklé máslo vyšlehejte do nadýchané pěny a poté do něj postupně zašlehejte vychladlý žloutkový pudink.

9. KROK

Korpus rozřízněte na 3 díly. Pracovní plochu vyložte pečicím papírem a položte na něj korpus. Poté ho potřete pomocí mašlovačky mlékem.

10. KROK

Korpus potřete 1/3 krému, položte na něj další korpus, postup opakujte ještě jednou a zakončete ho vrstvou krému. Nakonec řez polijte čokoládovou polevou.

11. KROK

Čokoládový řez vložte do lednice a nechte ho odpočinout ideálně přes noc. Poté ho nakrájejte a ozdobte ho například pařížskou šlehačkou nebo strouhanou čokoládou.

12. KROK

Tip: Místo mléka můžete použít kávu, sirup nebo oblíbený alkohol.

13. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

14. KROK

Videopostup krok za krokem

15. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů