Piškotová buchta s ovocnou marmeládou - postup přípravy
Piškotová buchta je nadýchaná a plná ovocné marmelády, která jí dodává osvěžující chuť. Dezert se skvěle hodí k odpolední kávě, ale poslouží i jako sladká snídaně.
Těsto
Zdobení
Na vymazání
Na posypání
Vyšlehejte vejce s vanilkovým cukrem a klasickým cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání přidejte olej, jogurt a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku s kypřicím práškem prosejte. Ingredience se lépe propojí, pokud je do těsta přidáte v několika dávkách.
Polovinu těsta vlijte do formy, vymazané máslem a pokapejte ho marmeládou, kterou zakryjte druhou polovinou těsta. Povrch těsta znovu pokapejte marmeládou a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Upečenou piškotovou buchtu vyklopte na servírovací tác a podávejte ji nakrájenou na kousky. Každou porci posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette Perfette dal Mondo