Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotová buchta s ovocnou marmeládou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Piškotová buchta s ovocnou marmeládou - postup přípravy

Piškotová buchta je nadýchaná a plná ovocné marmelády, která jí dodává osvěžující chuť. Dezert se skvěle hodí k odpolední kávě, ale poslouží i jako sladká snídaně.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Zdobení

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vyšlehejte vejce s vanilkovým cukrem a klasickým cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání přidejte olej, jogurt a mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

2. KROK

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku s kypřicím práškem prosejte. Ingredience se lépe propojí, pokud je do těsta přidáte v několika dávkách.

3. KROK

Polovinu těsta vlijte do formy, vymazané máslem a pokapejte ho marmeládou, kterou zakryjte druhou polovinou těsta. Povrch těsta znovu pokapejte marmeládou a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

4. KROK

Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Upečenou piškotovou buchtu vyklopte na servírovací tác a podávejte ji nakrájenou na kousky. Každou porci posypte moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů