Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lžičkový koláč s citronovým sirupem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Lžičkový koláč s citronovým sirupem - postup přípravy

Lžičkový koláč je osvěžující a lahodný. Připravte pro své blízké dezert, který potěší chuťové buňky všech, kteří ho ochutnají. Můžete ho servírovat i ke snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na koláč

Na vymazání plechu

Sirup

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Jakmile se ingredience propojí, přidejte olej, mouku a kypřicí prášek do pečiva. Těsto vylijte na plech pomazaný olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.

2. KROK

Zatímco se těsto peče, připravte sirup. Do hrnce vsypte cukr a smíchejte ho s cukrem a vodou. Sirup vařte 10–15 minut, poté ho odstavte z tepla a vmíchejte do něj citronovou šťávu. 

3. KROK

Upečené těsto nakrájejte na kousky a polijte ho po celém povrchu sirupem. Dezert nechte vychladnout a poté ho servírujte. 

Tip: Lžičkový koláč můžete servírovat posypaný moučkovým cukrem, díky kterému bude vypadat slavnostněji.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů