Lžičkový koláč s citronovým sirupem - postup přípravy
Lžičkový koláč je osvěžující a lahodný. Připravte pro své blízké dezert, který potěší chuťové buňky všech, kteří ho ochutnají. Můžete ho servírovat i ke snídani.
Na koláč
Na vymazání plechu
Sirup
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Jakmile se ingredience propojí, přidejte olej, mouku a kypřicí prášek do pečiva. Těsto vylijte na plech pomazaný olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Zatímco se těsto peče, připravte sirup. Do hrnce vsypte cukr a smíchejte ho s cukrem a vodou. Sirup vařte 10–15 minut, poté ho odstavte z tepla a vmíchejte do něj citronovou šťávu.
Upečené těsto nakrájejte na kousky a polijte ho po celém povrchu sirupem. Dezert nechte vychladnout a poté ho servírujte.
Tip: Lžičkový koláč můžete servírovat posypaný moučkovým cukrem, díky kterému bude vypadat slavnostněji.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Moje pravidla