Maková nádivka do závinů i buchet - postup přípravy
Kdo by nemiloval makovou nádivku, ať už v buchtách, koláčích či závinu. Dle Vaření s Jančou je její příprava až nečekaně nenáročná, časově i finančně, potřebujete pouze pár surovin a několik minut času.
Ingredience
Mletý mák vsypte do hrnce a zalijte jej mlékem, přidejte cukr a sáček vanilkového cukru. Vařte vše při mírné teplotě, dokud se mléko nevyvaří a směs nezhoustne. Průběžně míchejte, aby se mák nepřipaloval.
Nastrouhejte si citronovou kůru, budete jí potřebovat zhruba 1 lžičku, použít můžete i sušenou. Máslo vyndejte z lednice, ukrojte silnější plátek a nechte jej ohřát na pokojovou teplotu.
Citronovou kůru, plátek másla a skořici vmíchejte do uvařené makové směsi. Vše řádně míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
Tip: Do makové nádivky můžete přidat i rozinky.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou