Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bezé roláda se šlehačkou

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Bezé roláda se šlehačkou - postup přípravy

Bezé roláda neboli roláda z pusinkového těsta je klasický zákusek, který možná znáte z cukráren z dřívějších časů. Paní Lucie Dolejší se s námi podělila o svůj vyzkoušený a osvědčený recept, který určitě zachutná i vám.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Bílky vyšlehejte spolu s cukrem do pevného sněhu, do něhož zlehka vmíchejte prosátou hladkou mouku a jemně mleté ořechy. Vzniklou hmotu rozetřete do roviny na plech pokrytý pečicím papírem, povrch těsta poprašte moučkovým cukrem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 220 °C péct po dobu 10 minut, aby na povrchu jemně zrůžověla. Po upečení stáhněte těsto z plechu, nechte ho vychladnout a poté z něj sloupněte pečicí papír.

2. KROK

Ze smetany vyšlehejte pevnou šlehačku. Plát těsta položte na nový kus papíru vrchní stranou dospod a na stranu, z níž jste sloupli pečicí papír, rozetřete vyšlehanou šlehačku a z delší strany ji s pomocí papíru stočte do volné rolády. Zajistěte ji s pomocí pečicího papíru, konce zavažte provázkem a vložte roládu přes noc do lednice vychladit a ztuhnout.

3. KROK

Druhý den rozbalte roládu z pečicího papíru, povrch posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů