Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Velmi jednoduchý recept na vynikající croissant pro malé i velké

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 70 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Velmi jednoduchý recept na vynikající croissant pro malé i velké - postup přípravy

Milujete tuto francouzskou pochoutku a rádi byste si ji připravili sami doma? Klidně můžete. Možná se to na první pohled zdá složité a náročné, ale vůbec to tak není. Tento recept na croissant je velmi jednoduchý, poměrně rychlý a zvládnou ho jistě i začátečníci. Výsledek bude naprosto skvělý nejen pro děti, ale také pro dospělé. Skvěle je hodí jako snídaně, ale dát si ho můžete také jako svačinku.

Ingredience pro:
64 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Těsto samozřejmě připravíte jako první. Teplé mléko smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Po dobu 10-15 minut nechte kynout, dokud neuvidíte klasický pěnivý klobouček. Přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo a promíchejte. Přidejte vejce a promíchejte. Postupně přidejte také mouku. Poté začněte s hnětením. Těsto musí být měkké a homogenní.




Těsto rozdělte na 4 stejné části. Na stole posypaném moukou rozválejte každý kousek těsta na tenký koláč. Nakrájejte jej na 16 stejných částí. Nyní si připravte ½ čajové lžičky cukru na každý kousek.

Srolujte těsto do tvaru croissantu od základny po vrchol. Získané pečivo ještě obalte v cukru, a pokud se nelepí, můžete ho namazat rozšlehaným vejcem s mlékem nebo olejem. Rohlíky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi mezery.

Nechte je kynout, dokud nebudou mít dvojnásobnou velikost. Poté je pečte v troubě asi 15-20 minut na 180 stupňů.

Nechte vychladnout a s chutí podávejte.

Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů