Makovec s tvarohem - postup přípravy
Vynikající moučník podle receptu paní Jaroslavy Slavíkové dnes určitě nepečete naposledy. Je skvělou alternativou na snídani i svačinu.
Ingredience
Nejprve si z bílků ušlehejte pevný sníh. Poté v jiné míse ušlehejte pěnu z cukru a žloutků.
Do směsi zašlehejte tvaroh, olej i trochu rumu. Smíchejte mouku, pečící prášek a mák a opatrně je vmíchejte do těsta.
Nakonec do těsta zamíchejte mléko a jemně vmíchejte i tuhý sníh. Makovec s tvarohem můžete vylepšit rozinkami namočenými v rumu nebo ořechy.
Poznámka: Dokonce můžete upéct i makovec bez tvarohu. V tom případě do těsta místo tvarohu vmíchejte dva bílky a trochu mouky. Makovec bude i tak krásně nadýchaný a vláčný.
Těsto vlijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečte ho zhruba 27 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.