Malinový dezert s kakaovým krémem - postup přípravy
Pokud byste si rádi dopřáli něco sladkého, během několika minut zvládnete připravit tento jednoduchý nepečený dezert. Potřebujete na něj navíc jen pár surovin.
Ingredience
Na krém
Dejte mražené maliny do rendlíku (během sezóny můžete použít samozřejmě i čerstvé). Přisypejte k nim cukr a kukuřičný škrob a vše promíchejte. Za stálého míchání směs vařte, dokud vše nezhoustne, a poté odstavte ze sporáku.
Vymačkejte si šťávu z jednoho pomeranče. V míse smíchejte ricottu s moučkovým cukrem. Promíchejte, přilijte smetanu je šlehání a pečlivě vyšlehejte do tužšího krému. Pak přidejte kakao a promíchejte stěrkou, ale již nešlehejte.
Na dno formy dejte cukrářské piškoty. Potřete je asi polovinou pomerančové šťávy. Na ně dejte maliny, na ně opět cukrářské piškoty potřené druhou polovinou šťávy. Navrch rozložte krém a nazdobte ho trochou strouhané čokolády. Dejte dezert minimálně na hodinu ztuhnout do lednice.