Krémové řezy à la Kinder

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
50 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Krémové řezy à la Kinder - postup přípravy

Kinder tyčinky patří mezi favority nejen dětí, ale i dospělých, proto jsou různé dezerty v jejich stylu obzvláště oblíbené. Vyzkoušejte například tyto krémové řezy na plech.
1. KROK

Vezměte si středně velkou nebo větší mísu a smíchejte v ní vejce, cukr, vanilkový cukr a mléko. Poté přidejte rostlinný olej či rozpuštěné máslo a vše pořádně promíchejte. Na závěr si smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva a celou tuto směs postupně prosévejte do těsta.

2. KROK

To poté opět velmi pečlivě promíchejte a v dalším kroku jej celé rovnoměrně vylijte na vymazaný, nebo pečicím papírem vyložený plech. Ten nakonec vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 20 minut podle potřeby. Doporučujeme však zvolit plech s vysokým okrajem, abyste poté na korpus mohli navrstvit všechny další ingredience a dezert tak držel hezký tvar.

3. KROK

Mezitím, co se korpus peče, si připravte směs, s níž ho později navlhčíte, aby byl vláčnější a jemnější. V menším či středně velkém kastrolku nechte povařit mléko a postupně do něj přidávejte kakao. Poté jen pečlivě míchejte tak, aby se nevytvořily hrudky, a počkejte, dokud směs mírně nezhoustne.

4. KROK

Upečený korpus na několika místech po celé délce propíchněte vidličkou a nalijte na něj připravené kakaové mléko. Lijte však pomalu a opatrně a vždy nechte celou část mléka pořádně vsáknout do korpusu. Nakonec korpus nechte vychladnout.

5. KROK

Nyní si připravte krém. Smetanu ke šlehání nalijte do mísy a začněte ji šlehat. Jakmile začne houstnout, zašlehejte do ní cukr. Naneste ji rovnoměrně na vychladlý korpus a dejte do lednice ztuhnout.

6. KROK

Posledním krokem je příprava polevy. Do středně velkého kastrůlku nalijte smetanu a dejte ho na sporák, kde smetanu nechte ohřát, dokud nezačne mírně vřít. Poté přidejte nalámanou čokoládu, a míchejte, dokud se zcela neroztopí a směs nezíská hustou hladkou konzistenci.

7. KROK

Poté polevu nechte mírně vychladnout a nakonec ji nalijte na připravený dezert. Ten následně dejte do lednice nebo na jiné chladné místo na alespoň 4 hodiny. Poté dezert nakrájejte na porce a podávejte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 230 hlasů
Nahlásit chybu
139 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt