Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Velikonoční tvarohový beránek

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Velikonoční tvarohový beránek - postup přípravy

Možností, jak upéci velikonočního beránka, je spousta, přičemž jednou z nich je udělat ho z tvarohového těsta. Recept na něj nám poskytla paní Ladislava Šatavová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V míse utřete změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce a tvaroh. Smíchejte prášek do pečiva s moukou a přidejte obojí do směsi. Podle chuti přisypejte rozinky a vymíchejte hladké těsto.

2. KROK

Formu na beránka vymažte máslem, vysypejte strouhankou a nalijte do ní připravené těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte beránka asi 30 minut. Zdali je propečený, vyzkoušejte špejlí. Cca 15 minut po upečení ho vyklopte z formy a pocukrujte moučkovým cukrem.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů