Maminčiny svatební koláčky

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
120 minut
ČAS VAŘENÍ
160 minut
NÁROČNOST
Snadná

Maminčiny svatební koláčky - postup přípravy

Tyto koláčky se obvykle připravovaly pro svatební hosty, určitě se ale budou skvěle hodit i pro jiné slavnostní příležitosti. I když to tak nevypadá, nejsou příliš pracné a práce jde rychle od ruky. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Hany Petrášové.
1. KROK

Plnotučnou smetanu trochu zahřejte, aby byla teplá, ale nikoliv horká. Droždí smíchejte s cukrem dohladka, zalijte je smetanou, promíchejte a počkejte asi 15 minut, dokud se na povrchu nezačne tvořit pěna.

2. KROK

Kvásek smíchejte s moukou, změklým máslem, vaječnými žloutky a špetkou soli a vypracujte hladké a pružné těsto, které nesmí vykynout. Z těsta ihned vyválejte placku silnou asi 3 mm a rozkrájejte ji rádlem na čtverečky. Doprostřed každého z nich položte lžičku náplně a uzavřete ji tak, že spojíte vždy dva protilehlé rohy k sobě, podobně, jako je tomu u šátečků.

3. KROK

Koláčky vyskládejte těsně vedle sebe na plech, potřete je rozpuštěným máslem a dejte péct při teplotě 160 °C. Po upečení ještě horké koláčky obalte v moučkovém cukru, nechte je vychladnout a podávejte.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 354 hlasů
Nahlásit chybu
147 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt