Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maminčiny svatební koláčky

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 160 minut

Maminčiny svatební koláčky - postup přípravy

Tyto koláčky se obvykle připravovaly pro svatební hosty, určitě se ale budou skvěle hodit i pro jiné slavnostní příležitosti. I když to tak nevypadá, nejsou příliš pracné a práce jde rychle od ruky. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Plnotučnou smetanu trochu zahřejte, aby byla teplá, ale nikoliv horká. Droždí smíchejte s cukrem dohladka, zalijte je smetanou, promíchejte a počkejte asi 15 minut, dokud se na povrchu nezačne tvořit pěna.

2. KROK

Kvásek smíchejte s moukou, změklým máslem, vaječnými žloutky a špetkou soli a vypracujte hladké a pružné těsto, které nesmí vykynout. Z těsta ihned vyválejte placku silnou asi 3 mm a rozkrájejte ji rádlem na čtverečky. Doprostřed každého z nich položte lžičku náplně a uzavřete ji tak, že spojíte vždy dva protilehlé rohy k sobě, podobně, jako je tomu u šátečků.

3. KROK

Koláčky vyskládejte těsně vedle sebe na plech, potřete je rozpuštěným máslem a dejte péct při teplotě 160 °C. Po upečení ještě horké koláčky obalte v moučkovém cukru, nechte je vychladnout a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů