Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mandlové dortíčky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Mandlové dortíčky - postup přípravy

Vykrajované vánoční cukroví může mít mnoho podob. Vyzkoušejte třeba tyto lahodné mandlové dortíčky podle receptu od paní Dagmar Kazdové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mouku s cukrem a kakaovým práškem prosejte do mísy, přidejte k nim rozemleté mandle a půl lžičky skořice. Do směsi vyklepněte jedno celé vejce a ze druhého oddělte jen žloutek. Bílek si schovejte do jiného receptu.

2. KROK

Nakonec pokrájejte na menší kostky změklé máslo, přidejte ho do směsi a vypracujte soudržné a hladké těsto. Zabalte jej do fólie a nechte v lednici do druhého dne uležet.

3. KROK

Z hotového těsta vyválejte plát o síle kolem 3 mm a vykrajujte z něho oválky či kolečka, která vyskládejte na plech a nechte upéct v troubě rozehřáté na teplotu 200 °C. Po dopečení nechte sušenky vychladnout, po dvojicích je slepujte čokoládovým krémem a vršek polijte rozpuštěnou čokoládou, případně je ozdobte dle chuti a fantazie.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů