Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekaná plněná ricottou, sušenými rajčaty a olivami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Sekaná plněná ricottou, sušenými rajčaty a olivami - postup přípravy

Pokud se chystáte někam cestovat a nevíte, co byste si měli nachystat na svačinu, mnohdy častou odpovědí bývá sekaná. Ta se totiž jen tak nezkazí a může vám sloužit do doby, dokud nedorazíte na místo. Tato konkrétní se ovšem hodí k mnohem více příležitostem.

Ingredience pro:
1 porce

Sekaná

Na potření

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy přemístěte mleté maso dle vašeho výběru. Rozklepněte k němu vejce, osolte jej a opepřete. Poté přidejte strouhanku, nadrobno nakrájenou petrželku a ručně promíchejte. Poté se můžete vrhnout na přípravu náplně. Černé olivy nakrájejte na drobné plátky, totéž proveďte se sušenými rajčaty. Do mísy dejte ricottu, olivy s rajčaty, sůl, mletou sladkou papriku a důkladně promíchejte.

2. KROK

Na větší tác položte pečicí papír a pomažte jej olivovým olejem. Rozprostřete na něj mleté maso do tvaru obdélníku. Do jeho středu dejte plátky sýra, rozmístěte náplň a pomocí pečicího papíru maso sviňte do rolády. Nakonec ji do něj zabalte a poté takto přemístěte na plech, jenž bude také vyložen pečicím papírem.

3. KROK

Brambory pokrájejte na poloviny (větší kusy na čtvrtiny) a přemístěte na plech. Osolte je, lehce polijte olivovým olejem, přidejte i rozmarýn a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na cca 40 minut. Těsně ke konci připravte marinádu na potření sekané.

4. KROK

Do menší mističky dejte med, mletou sladkou papriku, olivový olej a mletý černý pepř. Důkladně promíchejte vidličkou. Jakmile vytáhnete sekanou z trouby, rozbalte ji z pečicího papíru a důkladně potřete marinádou po jejím povrchu. Troubu přenastavte na 200 stupňů a nechte sekanou dopéct dalších cca 10 minut. Poté můžete podávat. Dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů