Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marináda na kuřecí maso

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 140 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Marináda na kuřecí maso - postup přípravy

Čas grilování je již zde. Pokud chcete zabodovat a pohostit své blízké tím nejlahodnějším kuřecím masem, tak jej rozhodně nechejte odležet v této dokonalé marinádě.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Kuřecí prsa nejprve propíchejte vidličkou. Tento trik zajistí, že se marináda lépe vsákne do masa. Poté je dejte do uzavíratelného sáčku. Do větší mísy dejte olivový olej a přidejte k němu citronovou šťávu, sójovou omáčku, balzamikový ocet, worcestrovou omáčku, granulovaný česnek s cibulkou, italské koření, hnědý cukr a sůl s mletým pepřem.

2. KROK

Vše důkladně promíchejte a hotovou marinádu nalijte do sáčku s kuřecími prsy. Při uzavírání sáčku se ujistěte, že jste z něj vymačkali všechen vzduch. Poté dejte naložená kuřecí prsíčka do lednice a vyčkejte alespoň dvě hodiny.

3. KROK

Následně je jen na vás, co se rozhodnete s kuřecím masem udělat, nejlepší je ovšem dát ho rovnou na gril. Pokud použijete elektrický gril, grilujte maso na střední teplotě šest minut z každé strany. Hotové maso můžete podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů