Marináda na kuřecí maso s česnekem - postup přípravy
Připravte si tu nejjednodušší a nejchutnější marinádu na kuřecí maso, která mu dodá nejen výraznou chuť, ale také šťavnatost a křehkost. Marináda je vhodná k pečení i grilování.
Ingredience
Kuřecí maso nakrájejte na kousky a v míse ho smíchejte se solí, pepřem, paprikou a kari. Pomocí rukou kořením pořádně maso potřete ze všech stran.
Do mísy přilijte olej a citronovou šťávu. Poté nakrájejte citron na kousky a vmíchejte ho k masu do mísy. Mísu následně přiklopte talířem a nechte maso marinovat 30 minut.
Nyní do malé misky vlijte kečup a smíchejte ho s prolisovaným česnekem. Kuřecí maso dejte do předehřáté trouby na 150 °C a pečte ho 25 minut. Poté, co maso začne hnědnout, potřete ho kečupovou marinádou ze všech stran a pečte dalších 5 minut.
Tip: Marináda je vhodná nejen k pečení, ale také ve chvíli, kdy se chystáte grilovat. Hotový pokrm podávejte s oblíbeným dipem, jako je například hořčičná omáčka a přílohou, jako jsou opečené brambory nebo hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья